Powered By Blogger

dimecres, 31 d’agost del 2011

El vídeo del goril·la

De vegades cal fer com en el llibre Darrera del mirall del mateix autor d'Alícia al país de les meravelles i mirar cap un altra costat o no mirar i no escoltar el que et diuen, o anar en la direcció contrària per a arribar a un lloc. El que passa és que som disciplinats i de vegades també ens prenen el pèl o ens agafen per sorpresa i quan es donen instruccions ens han de dir quina és la finalitat perquè si no no juguem amb les mateixes regles.
A classe et diuen habitualment que miris l'ordinador, la pissarra electrònica o la pantalla i després et pregunten si plou sense poder mirar per la finestra. Aquesta tècnica l'usen molts docents insegurs que tenen por a les preguntes de l'alumnat i altres que no expliquen tota la matèria perquè ningú  l'arribi a dominar tant com ells i no suposin cap amanaça futura.
Desgraciadament, el món es competitiu i després de Bolònia encara ho serà més. Ens hauríem de preguntar si aquest professorat fa bé d'amagar coneixements als alumnes. Al cap i a la fi el seu lloc de treball pot estar en perill i qui diu un docent diu qualsevol altre professional que per unes raons o altres ha d'explicar els seus coneixements a altres persones.
Quan estudiàvem hi havia un cost, un cost per a la família, per a nosaltres mateixos si treballàvem simultàniament i un cost d'oportunitat perquè podíem estar fent altres coses. Ara se'ns demana que compartim el coneixements adquirits sense donar-nos res a canvi i a sobre mal pagats. Cal estar fet d'una pasta especial per a seguir fent el que fem, sobretot quan molta gent continua amagant coses a l'àmbit professional i científic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada