Powered By Blogger

dilluns, 15 d’agost del 2011

Els jocs de rol

El joc de rol es practica, o s'hauria de practicar moltíssim en les classes de llengua. Això ho dic perquè algun il·luminat va caure del cirerer i se'n va adonar que els alumnes, certificats o no, del antic nivell "C" o del nou C1 del MCER,  no sabien parlar de forma fluïda; i si ho feien, generalment ho feien usant molt barbarismes.
Tot i que hi ha una prova oral en els exàmens de certificació, sempre ha puntuat més la part escrita que la part oral, i a l'ESO no s'acostumen a fer examens orals.
 A l'ESO es fan classes de Llengua i Literatura, però pocs professors corregeixen l'expressió oral i les faltes fora dels professors de català. La nostra secretaria política de llengua hauria de canviar el valor de les proves perquè, generalment, qui sap parlar correctament, acostuma a fer també poques faltes d'ortografia. 
De fet és estrany que a qualsevol alumne l'exigeixin que sàpiga sumar, restar, multiplicar i dividir, i que no l'exigeixin saber parlar, llegir o escriure sense gaires faltes o errors.
Abans d'això n'hi deien saber les beceroles, és a dir, saber el números, les operacions aritmètiques bàsiques i entendre, parlar i escriure sense gairs errades,
Els mestres s'ho haurien de repensar perquè els seus alumnes estaven i estan a la cua d'Europa o suspenen les proves PISA i això també, d'alguna manera, els suspèn a ells. El més estrany de tot és que amb tanta nova tecnologia i metodologia aplicada a l'ensenyament no s'hagin aconseguit els resultats meravellosos que tothom esperava.
Abans i també ara, hi ha assignatures on no s'apliquen aquestes noves tendències, però no sé si es mesuren a les proves PISA, probablement no. És una llàstima que no puguem retrocedir en el temps per a fer que els alumnes de fa 10 anys  fessin aquestes famoses proves. És clar que la motivació també hi té molt a veure amb això, ara tot és per culpa de la motivació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada