Powered By Blogger

dimarts, 30 d’agost del 2011

Comentari sobre el vídeo de Belmonte

Aquest vídeo planteja fenòmens i reaccions que s'han produït al llarg de tota la història de la humanitat. No fa gaires anys es penjava a les bruixes i a qualsevol persona que tingués poders paranormals. Des de fa anys es tanca a la gent que per algun motiu no és capaç de conviure respectant les normes socialment marcades en una determinada etapa històrica. Als anys vint, trenta o quaranta segurament haguessin engarjolat a una dona que anés en biquini per la platja.
Ara mateix continuem empresonant a persones que actuen d'una forma socialment inacceptable perquè no som capaços de solventar els "suposats" problemes neuronals que els provoca actuar de la manera que actuen. Tant de bo ens poguessin fer una prova de funcionament quan neixem i així poder preveure la nostra conducta futura.
El que no es planteja al vídeo és què cal fer amb les víctimes del delictes? Sabem què cal fer amb els delinquents, però no sabem què fer amb les víctimes i els seus familiars? El que tampoc es diu al vídeo és que aquest mal funcionament neuronal no impedeix la capacitat de decisió i de raonament del individu i que, per tant, algun cargol pot funcionar malament, però els conceptes bàsics del bé i del mal no es perden, perquè sinó ningú s'amagaria de la policia i es deixaria agafar ràpidament.
El que es planteja es pot extrapolar a l'alumnat. Els que no superen l'ensenyament obligatori, també es probable que tinguin alguna volandera fluixa i, per tant, no sé perquè els mantenim a l'institut amb les despeses que tot això suposa per a la societat i per als pares. Ara que, també els poden portar a centres especials de reparació a veure si els podem deixar en perfectes condicions de funcionament i retornar-los als centres d'ensenyament.
Tots aquests suposats descubriments científics els hem de posar en quarentena perquè s'han de comprovar i veure si realment demostren un percentatge elevat de casos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada