Powered By Blogger

dijous, 1 de setembre del 2011

Comentari sobre la motivació: factors higiènics i motivacionals

No hi ha dubte que la motivació és un dels factors més importants que pot incidir en els processos d'ensenyament i d'aprenentatge. Per això, cada vegada més, s'intenten trobar elements que afavoreixin la motivació del alumnat abans, durant i després de les accions formatives.
Sempre cal parlar de motivar a les persones perquè sentin inquietud pel coneixement i l'aprenentatge durant tota la seva vida. En molts casos l'alumnat deixa d'anar a les sessions formatives perquè s'aburreix, pels horaris, perquè la metodologia no és l'adequada, en molts casos és una metodologia única,   o perquè ni el centre ni el professorat són capaços de motivar-lo.
En general l'alumnat de formació ocupacional té motivacions extrìnseques i el que busca és una recompensa futura en forma de salari i feina (molt està a l'atur). No obstant això, durant les sessions formatives s'ha d'intentar conèixer l'alumnat i motivar-lo de forma adequada tant amb elements intrínsecs com extrínsecs.
Es important crear i mantenir  un bon clima de grup i fomentar les relacions interpersonals, usar factors de motivació tant higiènics com motivacionals i reconèixer sempre la feina ben feta i les respostes correctes durant les sessions per a augmentar la seva autoestima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada