Powered By Blogger

dijous, 14 de juliol del 2011

El Power Point a l'ensenyament

Les TIC ja han canviat la forma d'ensenyar. Ara mateix és difícil trobar una aula sense cap tipus d'estri que incorpori alguna d'aquestes noves tecnologies, o un professor que no tingui un llapis electrònic o un telèfon mòbil de penúltima generació.
El Power Point és un dels molts programes que s'usen mitjançant aquestes noves tecnologies. En general s'usa per a projectar imatges o text a través d'una pissarra digital o d'un projector. Pel que fa a l'ensenyament, allò que es projecta  varia en funció dels objectius didàctics del docent: presentació d'un tema, projectar les idees importants, suport a les explicacions teòriques amb imatges i/o so i, fins i tot, com a material didàctic de suport. Probablement encara resten moltes aplicacions per descubrir.
No hi ha dubte que les imatges poden reforçar la interiorització de l'aprenentatge en les persones que gaudeixen d'una bona memòria visual i que en les persones que usen altres extratègies també hi pot col·laborar. És una eina més i en qualssevol dels casos, com a mínim possibilita que les sessions siguin més lúdiques i entretingudes.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada